Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

31 augustus & 4 september 2019

tweede bedrijf

Daniel Harding, dirigent

Tristan und Isolde

Kaarten & programma
augustus 2019 zaterdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
Kaarten
september 2019 woensdag 19:30
Kultur- und Kongresszentrum, Luzern
Zwitserland
Kaarten

In het Tweede bedrijf van Wagners opera Tristan und Isolde staat het contrast tussen licht en duisternis centraal. Het beroemde liefdesduet (‘Liebesnacht’) vormt het emotionele hart van de opera.

Daniel Harding dirigeert het tweede bedrijf van Wagners Tristan und Isolde

Onder leiding van Daniel Harding voert het Koninklijk Concertgebouworkest het tweede bedrijf van Wagners opera Tristan und Isolde uit met een sterrencast aan vocale solisten. Het concert valt binnen een recente traditie: eerder stond het orkest garant voor spectaculaire en veelgeprezen uitvoeringen van Der fliegende Holländer (2013), Lohengrin (2015) en het Derde bedrijf van Die Walküre.

De titelrollen worden vertolkt door tenor Stuart Skelton en sopraan Christine Goerke. De overige solisten zijn mezzosopraan Jamie Barton (Brangäne), bariton Matthias Goerne (Marke), tenor Mark Omvlee (Melot) en bariton Stefan Astakhov (Kurwenal).

Koortsachtig liefdesdrama

Met Tristan und Isolde schreef Wagner een baanbrekende opera die zeer invloedrijk werd. Het koortsachtige liefdesdrama bevatte allerlei vernieuwingen  op het gebied van harmonie, structuur en orkestratie. Het Tweede bedrijf is een van de weinige operabedrijven die in concert op zichzelf kunnen staan. In de muziek staat het contrast tussen licht en duisternis centraal. Vooral vanwege het beroemde liefdesduet (‘Liebesnacht’) vormt het Tweede bedrijf het emotionele hart van de opera.