24, 26 september 2020

Sibelius | première Unsuk Chin

Klaus Mäkelä, dirigent - Alexander Gavrylyuk, piano

Tsjaikovski’s Eerste pianoconcert

Kaarten & programmaAudio & Video
september 2020 donderdag 20:15
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
De verkoop van dit concert is gesloten.
september 2020 zaterdag 20:00
Philharmonie, Keulen
Duitsland
Kaarten
Unsuk Chin nieuw werk (opdrachtcompositie)
Pjotr Iljitsj Tsjaikovski Pianoconcert nr. 1
Jean Sibelius Symfonie nr. 1

Meesterpianist Alexander Gavrylyuk schittert bij het Concertgebouworkest in Tsjaikovski´s Eerste pianoconcert, zijn beroemdste. Sibelius´ Eerste symfonie en een nieuw werk van Unsuk Chin verbreden de horizon van dit concert.

Alexander Gavrylyuk

De Oekraïense pianist Alexander Gavrylyuk maakte in 2009 een spectaculair debuut in Amsterdam. Critici prezen niet alleen zijn fabelachtige techniek, maar ook zijn diepzinnigheid en kleurgevoel. Sindsdien keerde hij diverse malen met groot succes terug. Gavrylyuk heeft een sterke band met Russisch repertoire en is in zijn element bij Tsjaikovski´s Eerste pianoconcert. Onvoorstelbaar genoeg werd Tsjaikovski destijds uitgescholden vanwege dit werk, maar de tijd gaf hem gelijk: het werd wereldwijd een evergreen.

Sibelius’ Eerste symfonie

Jean Sibelius is één van de origineelste orkestcomponisten aller tijden. Zijn symfonieën verbinden de Romantiek met de twintigste eeuw. Mede door hun Finse perspectief hebben ze een totaal eigen sfeer die je bij geen andere componist aantreft. Met de Eerste symfonie bewees Sibelius al zijn oorspronkelijkheid.

Wonderlijke mix

De muziek van de succesvolle Zuid-Koreaanse Unsuk Chin is een wonderlijke mix van Europese en Aziatische elementen. Voor het eerst componeerde zij een nieuw werk in opdracht van het Concertgebouworkest.

Audio & Video