11 oktober 2020

Krystian Zimerman, piano - Gustavo Gimeno, dirigent

Alle vijf pianoconcerten

Beethoven-marathon

Kaarten & programmaAudio & Video
Gezien de huidige omstandigheden kan dit concert niet doorgaan in de aangekondigde vorm. Kaartkopers hebben hier bericht over ontvangen. Medio augustus wordt de nieuwe programmering bekendgemaakt.
oktober 2020 zondag 10:30
Het Concertgebouw, Amsterdam
Nederland
De verkoop van dit concert is gesloten.
Ludwig van Beethoven Pianoconcert nr. 2
Ludwig van Beethoven Pianoconcert nr. 1

Tijdens een unieke Beethoven-marathon speelt het Concertgebouworkest met Krystian Zimerman alle vijf pianoconcerten van Beethoven op één zondagmiddag. De dirigent is Gustavo Gimeno.

Beethoven-marathon

Op zondagmiddag 11 oktober 2020 voert het Concertgebouworkest een Beethoven-marathon uit met Krystian Zimerman, een van de grootste pianisten van onze tijd en een autoriteit op Beethoven-gebied. Tijdens één zondagmiddag klinken alle vijf pianoconcerten van Beethoven achter elkaar! Een unieke manier om het 250ste geboortejaar van de grote componist te vieren.

Beethoven 250 jaar

De baanbrekende componist Ludwig van Beethoven werd 250 jaar geleden geboren, op 16 december 1770. De muziekwereld zou nooit meer dezelfde zijn. Naast de symfonie en het strijkkwartet heeft ook het pianoconcert veel aan Beethoven te denken. Mede dankzij Beethovens pianoconcerten maakte de piano rond 1800 een stormachtige ontwikkeling door waarbij toonomvang, dynamiek en de expressieve mogelijkheden enorm werden uitgebreid.

De Beethoven-marathon heeft twee pauzes.

Kaarten

Voor dit unieke marathonconcert gaan de kaarten op 3 december 2019 in de verkoop via deze website. De Beethoven-marathon maakt deel uit van de reeks Beethoven 2020 in Het Concertgebouw. Verder in deze reeks: Vijf in Beethoven gespecialiseerde orkesten voeren de negen symfonieën uit in de Grote Zaal. In de Kleine Zaal klinken Beethovens sonates. Lees meer informatie op de website van Het Concertgebouw.

Audio & Video