Nieuws

Nieuwsoverzicht

Concertgebouworkest met Dudamel en Pappano op medici.tv

09 maart 2021

Twee nieuwe programma’s van het Koninklijk Concertgebouworkest worden op 14 respectievelijk 18 maart gestreamd op het online klassiekemuziekplatform medici.tv.

Gustavo Dudamel (Foto: Danny Clinch)
Gustavo Dudamel (Foto: Danny Clinch)

Op zondag 14 maart om 17.00 speelt het Concertgebouworkest onder leiding van Gustavo Dudamel de Ouverture ‘Die Zauberflöte’ van Mozart en Mahlers Vierde symfonie met sopraan Camilla Tilling. Het orkest en dirigent Gustavo Dudamel zijn zeer verheugd eindelijk weer te kunnen samenwerken na zeven jaar, en na twee eerdere pogingen dit seizoen die vanwege coronabeperkingen geen doorgang konden vinden.

Op donderdag 18 maart is het Concertgebouworkest om 20.00 op medici.tv te zien met een programma onder leiding van Antonio Pappano. Beethovens Derde pianoconcert met als solist Igor Levit wordt gevolgd door Schumanns Tweede symfonie.

Deze uitzendingen komen bovenop de gratis eigen streams van het orkest via concertgebouworkest.nl, Facebook en YouTube: Brahms’ Tweede symfonie en Schönbergs Verklärte Nacht onder leiding van Philippe Jordan op vrijdag 12 respectievelijk vrijdag 19 maart, Bachs Matthäus-Passion onder leiding van Philippe Herreweghe op zaterdag 27 maart en een koperprogramma op vrijdag 2 april (zie concertgebouworkest.nl).

Het Concertgebouworkest kan zijn programma’s gratis streamen dankzij de genereuze steun van schenkers en sponsoren. Informatie over schenken is te vinden op concertgebouworkest.nl/schenken.

Deel: