Pers

Persoverzicht

Concertgebouworkest presenteert kinderconcert Maankozijn (6+)

10 februari 2020

Op zondag 16 februari presenteert het Concertgebouworkest Maankozijn, een nieuw kinderconcert voor kinderen vanaf 6 jaar. In de Kleine Zaal van Het Concertgebouw spelen orkestmusici met sopraan Marijje van Stralen kinderliedjes uit de hele wereld in nieuwe arrangementen door Nederlandse componisten. Lotte van Dijck schreef het verhaal en is de regisseur.

Uit welk venster op de wereld je ook kijkt, overal zie je de maan. En de maan ziet jou.

Maankozijn is een reis met muziek als reisgenoot en de maan als richtingaanwijzer. Onderweg klinken liedjes uit allerlei landen, gespeeld door musici uit het orkest. Zangeres Marijje neemt ons mee op haar zoektocht naar het huis in de bergen waar ze zo graag zou willen wonen. Camille Scherrer zorgt voor prachtige beelden bij dit muzikale avontuur.

Met haar plan om kinderliedjes klassiek aan te kleden won violiste Sanne Hunfeld in 2018 de Prix de Salon, de prijs die de businessclub van het orkest jaarlijks uitkeert aan een musicus van het Concertgebouworkest met een bijzonder plan. Kinderliedjes aangedragen door Hunfelds collega’s uit het orkest zijn van nieuwe arrangementen voorzien door Max Knigge, Giel Vleggaar en Christiaan Richter. Lotte van Dijck schreef er een nieuw verhaal omheen. Muziek van Antonín Dvořák ( speciaal gearrangeerd door Henk de Vlieger) verbindt de liedjes met elkaar.

Maankozijn wordt twee keer uitgevoerd: om 13.00 en om 15.30 uur.

Deel: