Pers

Persoverzicht

Concertgebouworkest Side by Side met jonge musici in Praag en Parijs

08 mei 2018

Tournee naar alle 28 EU-lidstaten krijgt vervolg in Wenen, Praag, Dresden en Parijs

Het Koninklijk Concertgebouworkest treedt tussen 14 en 17 mei aanstaande onder leiding van chef-dirigent Daniele Gatti op in Wenen, Praag, Dresden en Parijs. De concerten vinden plaats in het kader van RCO meets Europe, de tournee naar alle 28 lidstaten van de Europese Unie in het tijdsbestek van tweeënhalf seizoen.

Een hooggewaardeerd onderdeel van RCO meets Europe is Side by Side: in ieder land voert het Concertgebouworkest eenmaal een openingswerk samen met een jeugdorkest uit het desbetreffende land uit. Op 15 en 17 mei delen orkestleden in respectievelijk Praag en Parijs de lessenaars met jeugdige musici tijdens Webers Ouverture ‘Euryanthe’. In de Smetana-zaal in Praag speelt het Concertgebouworkest Side by Side met het symfonieorkest van het Praags conservatorium, in de Philharmonie in Parijs met studenten van Pôle Supérieur Paris Boulogne-Billancourt.

Voorts staan tijdens alle vier concerten Prokofjevs Derde pianoconcert – met debuterende solist Daniil Trifonov – en Mahlers Eerste symfonie op het programma.

Jean-Claude Juncker is beschermheer van RCO meets Europe; Unesco  verleent patronage. Side by Side wordt mede mogelijk gemaakt dankzij genereuze bijdragen van particuliere donateurs.

Deel: