Pers

Persoverzicht

Concertgebouworkest vervolgt concerten met Ton Koopman, Semyon Bychkov en Lucie Horsch

05 juni 2020

Het Koninklijk Concertgebouworkest heeft opnieuw twee concerten geprogrammeerd die live gestreamd zullen worden vanuit Het Concertgebouw.

Op vrijdag 12 juni voert het orkest een barokprogramma uit onder leiding van Ton Koopman met als debuterend soliste blokfluitiste Lucie Horsch, de kersverse winnares van de Nederlandse Muziekprijs. Op vrijdag 19 juni dirigeert Semyon Bychkov de Vijfde symfonie van Tsjaikovski.

De livestreams zijn te volgen op www.concertgebouworkest.nl/live en de Facebook- en YouTube-kanalen van het orkest. De video’s blijven een week online staan.

Tijdens de succesvolle repetities die het Concertgebouworkest vanaf 25 mei ondernam binnen de restricties van het RIVM is gebleken dat een opstelling met voldoende ruimte tussen de musici onderling (tenminste 1.75 meter) het beste werkte op het podium met extra uitbouw. Op woensdag 3 juni werd Beethovens Zevende symfonie onder leiding van Gustavo Gimeno gestreamd, op vrijdag 5 juni volgt een eerste livestream met Dvoráks Achtste symfonie, eveneens met Gimeno.

Ton Koopman en Lucie Horsch

Op vrijdag 12 juni om 20.15 uur leidt Ton Koopman het orkest in werken van Händel, Vivaldi en Bach. Blokfluitiste Lucie Horsch soleert in Vivaldi’s Concert voor blokfluit en orkest in C groot, RV 433, dat nooit eerder door het orkest werd uitgevoerd. Het wordt voorafgegaan door Händels Music for the Royal Fireworks; het concert besluit met Bachs Derde orkestsuite in D groot, BWV 1068.

Tsjaikovski met Semyon Bychkov

Op vrijdag 19 juni om 20.15 uur leidt Semyon Bychkov het Concertgebouworkest in Tsjaikovski’s Vijfde symfonie, die net als het Concertgebouworkest ten doop werd gehouden in november 1888.

Masterclass

Het Concertgebouworkest besluit het seizoen 2020/2021 met de Ammodo masterclass dirigeren onder leiding van Iván Fischer op 24, 25 en 26 juni. Net als de edities van 2017 en 2018 wordt ook deze masterclass live gestreamd.

Deel: