Vanwege onderhoud is het niet mogelijk om kaarten te bestellen of om in te loggen op je account. Probeer het later opnieuw. Onze excuses voor het ongemak.

Concertgebouworkest
Concertgebouworkest

Pers

Persoverzicht

Cristian Măcelaru valt in voor Kirill Petrenko

12 juni 2017

Dirigent Kirill Petrenko heeft helaas om gezondheidsredenen zijn concerten op 14, 15 en 16 juni aanstaande moeten afzeggen.

Het Koninklijk Concertgebouworkest is verheugd te melden dat een vervanger is gevonden in de Roemeen Cristian Măcelaru. Deze rijzende ster onder de dirigenten maakt hiermee zijn debuut bij het Concertgebouworkest.

De vervanging gaat gepaard met een gedeeltelijke programmawijziging. In plaats van Richard Strauss' Symphonia Domestica zal na de pauze Tod und Verklärung van dezelfde componist klinken, gevolgd door Wagners Ouverture 'Tannhäuser'. Het programma voor de pauze, Mozarts Pianoconcert nr. 24, KV 491 met Radu Lupu als solist, blijft ongewijzigd.

Cristian Măcelaru


De Roemeense dirigent Cristian Măcelaru is conductor in residence van het Philadelphia Orchestra, dat hij sinds 2013 jaarlijks leidt. In 2016 werd hij benoemd tot Music Director van het Cabrillo Festival, het langstlopende Amerikaanse festival voor hedendaagse muziek, als opvolger van Marin Alsop.

Cristian Măcelaru begon als violist; hij was de jongste concertmeester ooit van het Miami Symphony Orchestra. Bij Larry Rachleff aan de Rice University in Houston behaalde hij zijn directiediploma, en hij volgde lessen bij onder anderen David Zinman, Oliver Knussen en Stefan Asbury in Tanglewood en Aspen. In 2012 werd hem de Sir Georg Solti Emerging Conductor Award toegekend, in 2014 de Sir Georg Solti Conducting Award.

Cristian Măcelaru viel in februari 2012 met veel succes in voor Pierre Boulez bij het Chicago Symphony Orchestra. Sindsdien stond hij onder meer voor het Los Angeles Philharmonic Orchestra, het hr-Sinfonieorchester Frankfurt en het City of Birmingham Symphony Orchestra.

Concertinformatie

Deel: