Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest
musician.image.alt

terug

Daniel
Quiles Cascant

trombone - academie 2017/2018

Daniel Quiles Cascant (1991) uit Muro del Alcoy (Alicante, Spanje) begon op tienjarige leeftijd met de trombone. In 2005 werd hij aangenomen op het conservatorium van Ontinyent (Valencia). In 2009 vervolgde hij zijn studie aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam bij Pierre Volders, Jörgen van Rijen, Remko de Jager en Ben van Dijk; bij laatstgenoemde voltooide hij tevens zijn masterstudie.

Als solist won Daniel Quiles Cascant prijzen tijdens de Nationale Competitie voor Jonge Musici in Xativa (2007) en de competitie Ruperto Chapi in Villena, Alicante (2008). Prijzen voor kamermuziek won hij onder meer tijdens de Emory Remington Trombone Choir Competition en het trombonekwartetconcours van de International Trombone Association.

Daniel trad op als solist tijdens het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog in 2013. Orkestervaring deed hij op bij de Gustav Mahler Academy, het Antwerp Symphony Orchestra, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Noord Nederland Orkest en de philharmonie zuidnederland.

Vanaf 1 september 2018 bekleedt Daniel de positie van tweede trombonist in het Antwerp Symphony Orchestra.