Debussy: 6 Épigraphes antiques (ork. Escher)

Gratis

Steun het orkest

Mocht u het Concertgebouworkest willen steunen in deze onzekere tijden, bijvoorbeeld door een eenmalige donatie, dan zijn wij u daar zeer dankbaar voor.

lees meer over schenken

Gespeelde werken

Claude Debussy Six épigraphes antiques

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

Andris Nelsons dirigeert het Concertgebouworkest in Six épigraphes antiques van Claude Debussy. Rudolf Escher wist de exotiek van de noten te vangen in zijn kleurrijke orkestratie.

Debussy’s Six épigraphes antiques

De Six épigraphes antiques (Zes antieke inscripties) van Claude Debussy waren aanvankelijk onderdeel van toneelmuziek bij de voorstelling Les Chansons de Bilitis. Later nam Debussy zes deeltjes uit de toneelmuziek en bewerkte ze tot meesterwerkjes voor vier- én tweehandig piano: de Six épigraphes antiques. Het was Rudolf Escher die de exotiek van de noten ook in klankkleur wist te interpreteren. Zijn orkestratie, met een belangrijke rol voor houtblazers, slagwerk, twee harpen en celesta, geeft de Antieke inscripties de beheerste kruidigheid van een maaltijd uit de Oriënt.

Andris Nelsons, dirigent

Sinds zijn debuut in 2008 dirigeert Andris Nelsons regelmatig bij het Concertgebouworkest. Nelsons studeerde directie bij Alexander Titov in Sint-Petersburg en volgde privélessen bij Mariss Jansons. Na chef-dirigentschappen bij de Nordwestdeutsche Philharmonie, de Letse Nationale Opera en het City of Birmingham Symphony Orchestra, is Andris Nelsons sinds seizoen 2014/15 music director van het Boston Symphony Orchestra en met ingang van februari 2018 Kapellmeister van het Gewandhausorchester in Leipzig.

Lees meer

Populair