Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest
December schittert met het Concertgebouworkest

Specials

In december schittert het Concertgebouworkest in vier verschillende programma's. Tijdens de concerten op 6 en 7 december maakt orkestlid Vincent Cortvrint zijn debuut als solist bij het Concertgebouworkest op zijn Haynes-piccolo. De gevierde Estse componist Erkki-Sven Tüür schreef zijn piccoloconcert Solastalgia speciaal voor Cortvrint. 

Op 9 december is het tijd voor het eerste Essentials-concert van dit seizoen; Sibelius' Tweede symfonie staat dan op het programma. Op 15 en 17 december soleert Gregor Horsch, eerste solocellist van het Concertgebouworkest, in het Celloconcert van Lutosławski. Daarnaast speelt het Concertgebouworkest onder leiding van James Gaffigan ook de bekende Suite uit 'Romeo en Julia' van Prokofjev. 

Het jaar wordt traditioneel afgesloten met de Kerstmatinee. Op 25 (en 22) december kunt u luisteren naar Bachs 'Hohe Messe' onder leiding van Philippe Herreweghe. Hij laat zich voor deze uitvoering bijstaan door zijn koor Collegium Vocale Gent, en even voortreffelijke solisten. Zij bezorgen u ongetwijfeld een hemelse middag!