Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest
musician.image.alt

terug

Denis
Kozhukin

Piano

Geboren in Nizjni Novgorod begon Denis Kozhukhin zijn pianostudie op vierjarige leeftijd bij zijn moeder. Na studies aan de muziekschool van Balakirev bij Natalia Fish kreeg hij van 2000 tot 2007 aan het conservatorium in Madrid les van Dimitri Basjkirov and Claudio Martinez-Mehner.

Hij vervolgde zijn studie bij onder meer Peter Frankl, Boris Berman, Charles Rosen and Andreas Staier aan de pianoacademie Lago di Como en bij Kirill Gerstein in Stuttgart. Kozhukhin won de Vendome-prijs in Lissabon (2009) en was finalist tijdens de Leeds International Piano Competition in 2006.

Zijn internationale doorbraak kwam in 2010, toen hij de Koningin Elisabeth Wedstrijd in Brussel won. Met zijn combinatie van technische beheersing en een opvallend volwassen kalmte heeft hij een grote reputatie opgebouwd.

Als kamermuzicus werkte hij met onder anderen Leonidas Kavakos, Renaud and Gautier Capuçon, Vadim Repin, Julian Rachlin, the Jerusalem Quartet, the Pavel Haas Quartet. Recitals gaf hij onder meer in Het Concertgebouw (Meesterpianisten), in Wigmore Hall, en tijdens het Lucerne Festival. Bij het Koninklijk Concertgebouworkest maakt Denis Kozhukhin zijn debuut.