Pers

Persoverzicht

Doe mee met het Concertgebouworkest op Koningsdag: #Wilhelmus2020

09 april 2020

Op Koningsdag, maandag 27 april, kan iedereen die dat wil het Wilhelmus meezingen of meespelen met het Koninklijk Concertgebouworkest. Het orkest hoopt zo deze nationale feestdag te starten met een groots en positief gebaar van saamhorigheid in deze moeilijke periode.

Het Concertgebouworkest roept iedereen die dan kan op om op maandag 27 april om klokslag 10.00 samen het Wilhelmus ten gehore te brengen, De musici van het orkest hopen dat zo veel mogelijk mensen meedoen door het volkslied vanaf het balkon, uit het raam of in de tuin mee te zingen of te spelen. Voor wie dat wil stelt het orkest via de website partijen van het nationale volkslied beschikbaar voor allerlei soorten bezettingen. Deze zijn gearrangeerd door Rob Dirksen, contrabassist in het orkest.

De musici van het Concertgebouworkest zijn alvast begonnen met inspelen.

 

Het orkest roept iedereen op de aankondiging van het nationale muzikale gebaar op sociale media te delen met de hashtag #Wilhelmus2020. Wie meedoet op Koningsdag kan zijn of haar Wilhelmus-video ook delen met #Wilhelmus2020.

Het tijdstip 10.00 uur is gekozen omdat dan doorgaans muziekverenigingen door heel Nederland Koningsdag starten met het Wilhelmus.

Naar bladmuziek

Deel: