Pers

Persoverzicht

Dorothee van Vredenburch opvolger Wiet Pot als bestuursvoorzitter Concertgebouworkest

23 september 2020

Dorothee van Vredenburch is de nieuwe bestuursvoorzitter van de Stichting Koninklijk Concertgebouworkest. Op 22 september nam zij de functie over van Wiet Pot, die afscheid nam na het statutaire maximum van twee termijnen van vier jaar als bestuurslid te hebben doorlopen, waarvan zes jaar als voorzitter.

Van Vredenburch, bestuurslid sinds 2016, is de eerste vrouwelijke bestuursvoorzitter in de geschiedenis van het Concertgebouworkest.
 
Wiet Pot was bestuurslid sinds 2011 en werd voorzitter op 4 december 2014. Hij treedt nu toe tot de ambassadeurskring van het orkest.
 
Dorothee van Vredenburch is executive partner van advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek en voormalig bestuurder van NN Group. Zij heeft jarenlange ervaring in het internationale bedrijfsleven en bekleedde bestuursfuncties bij meerdere beursgenoteerde bedrijven. In 2009 werd Van Vredenburch door ING aangesteld om een centrale rol te spelen bij de splitsing van bank en verzekeraar. Daarna heeft zij aan de wieg gestaan van de verzelfstandiging en transformatie van NN (Nationale-Nederlanden); zij was betrokken bij de bepaling van de strategische koers en de begeleiding van de cultuurverandering binnen NN. 
 
Van Vredenburch: ‘Ondanks de uitdagingen van deze tijd wordt er door de musici van het Concertgebouworkest nog steeds op een ongelooflijk hoog niveau gemusiceerd. Daarnaast wordt er door iedereen, en in het bijzonder door de bestuursleden van de Vereniging, de Artistieke Commissie, de directie en ook de stichtingsbestuursleden, enorm hard gewerkt om de juiste mensen voor het orkest en op kantoor te krijgen. Dit zijn heel belangrijke keuzes die we met elkaar maken, waarbij alleen het beste goed genoeg is om de toekomst van dit fantastische orkest te waarborgen. Dat proces gaat in deze tijd onverminderd door. Ik kijk er naar uit om als voorzitter aan de slag te gaan en vanaf begin 2021 samen te werken met het nieuwe directieteam. Namens het Stichtingsbestuur wil ik Wiet Pot heel hartelijk bedanken voor alles wat hij in de afgelopen woelige jaren voor het orkest heeft gedaan!’

Deel: