Webshop

Een nieuw huis voor het Concertgebouworkest

€ 29,95
*
Product is toegevoegd

Het prachtig vormgegeven boek Een nieuw huis vertelt over de realisatie van een droom - de droom van het Concertgebouworkest om een eigen plek te hebben waar musici kunnen studeren en waar orkest- en stafleden elkaar ontmoeten. Die plek is er sinds januari 2019: toen werd het nieuwe onderkomen van het orkest op de Gabriël Metsustraat feestelijk geopend.

De aankoop van het door Berlage ontworpen gemeentelijke monument, de werving van maar liefst 10 miljoen euro, het interieurontwerp, de restauratie en nieuwbouw – alles bij elkaar was het een complexe operatie. Dat het gelukt is, viert het Concertgebouworkest met dit boek vol foto’s, interviews en achtergrondinformatie in een oogstrelend ontwerp van René Knip. In tekst en foto's wordt u meegenomen va de oplevering van de voormalige ‘Dagteeken- en Kunstambachtsschool voor Meisjes’ in 1908 tot en met de feestelijke opening van RCO House door burgemeester Femke Halsema in 2019.

'Het Koninklijk Concertgebouworkest heeft een nieuw huis: RCO House. Het is een huis waar onze musici zich in alle rust kunnen voorbereiden op de vele concerten in binnen- en buitenland, waar wij onze ambities op het gebied van educatie en kamermuziek kunnen realiseren en waar orkest- en stafleden elkaar dagelijks tegenkomen, letterlijk en figuurlijk.'
- Jan Raes, algemeen directeur Concertgebouworkest 

€ 29,95
*
Product is toegevoegd