Nieuws

Nieuwsoverzicht

Elim Chan dirigeert Concertgebouworkest in Opening Night

27 augustus 2019

De Opening Night van het Concertgebouworkest op 13 september aanstaande wordt gedirigeerd door Elim Chan. Zij valt in voor Franz Welser-Möst, die heeft laten weten zich met spijt terug te moeten trekken voor het concert.

Welser-Möst heeft het advies gekregen twee weken rust te nemen vanwege een schouderblessure, waarvoor hij begin september een kleine operatie moet ondergaan. In december zal hij zoals gepland de Kerstmatinee van het Concertgebouworkest leiden.

Elim Chan neemt het programma ongewijzigd over. Daarin soleert Janine Jansen in Tsjaikovski’s Vioolconcert, waarna van dezelfde componist de Fantasie-ouverture ‘Romeo en Julia’ en delen uit het ballet Het zwanenmeer klinken. Op 29 september komt Elim Chan terug om het Kinderconcert Assepoester van het Concertgebouworkest te dirigeren.

Elim Chan
Elim Chan (foto: Willeke Machiels)
Elim Chan (foto: Willeke Machiels)

Elim Chan maakte haar debuut bij het Concertgebouworkest op 26 april 2018. Met ingang van dit seizoen is zij chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Sinds 2018 is Chan ook vaste gastdirigent van het Royal Scottish National Orchestra.

Elim Chan werd geboren in Hongkong en studeerde in de Verenigde Staten aan het Smith College en aan de University of Michigan. In 2014 werd zij de eerste vrouwelijke winnaar ooit van de Donatella Flick Conducting Competition en in 2016/2017 was zij Dudamel Fellow bij het Los Angeles Philharmonic Orchestra.

De afgelopen jaren dirigeerde Elim Chan onder meer de symfonieorkesten van Detroit en Chicago, het London Symphony Orchestra, het orkest van het Mariinski-theater, het Orchestre Philharmonique de Luxembourg en de Hong Kong Philharmonic.

Deel: