Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest
musician.image.alt

terug

Elisa Karen
Tavenier

altviool - academie 2017/2018

Elisa Karen Tavenier (1996) begon op driejarige leeftijd met vioolspelen. Op haar zesde werd ze toegelaten tot de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze les kreeg van Coosje Wijzenbeek. Momenteel studeert ze in den Haag bij Mikhail Zemtsov.

Elisa Karen was meervoudig finalist van de Iordens Viooldagen en speelt regelmatig mee met het Symphonieorchester Liechtenstein. In maart 2014 won ze een eerste prijs op het Prinses Christina Concours West 1 in Rotterdam en ontving ze een eervolle vermelding op de Dag van de Genomineerden. Ook is ze laureaat van Classic Young Masters.

Ze volgde masterclasses bij onder andere Tabea Zimmermann, Thomas Riebl, Nobuko Imai, Volker Jacobsen, Roger Benedict, Jurgen Kussmaul, Dmitri Ferschtman en Anner Bijlsma. Ze speelde ook kamermuziek met het Atrium kwartet.

Elisa Karen is altiste van het Animato kwartet. Het kwartet bereikte de finale van zowel het Nationaal Conservatorium Concours als het Storioni Concours en speelde onder meer op het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en het Harmos Festival in Porto; tijdens het Festival Internacional de Inverno de Campos do Jordão in Brazilië ontvingen de leden de prijs voor Artistieke Excellentie.

Elisa Karen speelt op een altviool van Marino Capicchioni, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Haar strijkstok van Percival Bryant heeft ze kunnen aanschaffen met hulp van Stichting Eigen Muziekinstrument en het Prinses Christina Concours.