Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Elise Besemer genomineerd voor GrachtenfestivalPrijs

20 maart 2017

Studente orkestacademie is opgevallen door een uitzonderlijke prestatie en wordt gedurende een seizoen gevolgd door een jury.

Elise Besemer, violiste en studente aan de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest is genomineerd voor de GrachtenfestivalPrijs 2017. De prijs wordt uitgereikt op woensdag 16 augustus tijdens de 'Avond van de GrachtenfestivalPrijs' in de Wintertuin van Hotel Krasnapolsky.

Tijdens de feestelijke 'Avond van de GrachtenfestivalPrijs' presenteert het Grachtenfestival de genomineerden aan het publiek met een kort programma. Aan het einde van de avond wordt de winnaar van de GrachtenfestivalPrijs 2017 bekendgemaakt. Alle genomineerden geven tevens een concert tijdens de 20e editie van het Grachtenfestival, dat plaatsvindt van 11 tot en met 20 augustus 2017.

De andere twee genomineerden zijn celliste Ella van Poucke en bariton Michael Wilmering.

De GrachtenfestivalPrijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een jonge musicus die uitblinkt in zijn vakgebied en is opgevallen door een uitzonderlijke prestatie. De genomineerden worden gedurende een seizoen gevolgd door een jury, bestaande uit gerenommeerde muziekjournalisten. Dit jaar zijn dat Frederike Berntsen (Trouw), Biëlla Luttmer (de Volkskrant) en Joep Stapel (NRC Handelsblad).

Deel: