Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

Pers

Persoverzicht

Eva-Maria Westbroek artist in residence bij Koninklijk Concertgebouworkest

22 september 2017

Residency start met RCO Club Night

De wereldberoemde sopraan Eva-Maria Westbroek is dit seizoen artist in residence bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Haar residency begint op 7 oktober aanstaande met een RCO Club Night in de Sugarfactory in Amsterdam: twee sets kamermuziek in een ontspannen clubsfeer door leden van het Concertgebouworkest, met de sopraan als speciale gast.

Op 26, 27 en 29 oktober soleert Eva-Maria Westbroek bij het Concertgebouworkest onder leiding van Mariss Jansons in drie liederen van Rachmaninoff en de aangrijpende Briefscène uit Tsjaikovski’s opera Jevgeni Onjegin. In Preludium zegt Westbroek daarover: ‘Wat een luxe om te mogen kiezen wat je met dit geweldige orkest wilt zingen! Ik heb voor de liederen van Rachmaninoff gekozen omdat ze zo prachtig zijn en ik Russisch zo’n mooie taal vind. Het is een primeur, want ik heb ze nooit eerder gezongen. Dat geldt ook voor de Briefscene uit Jevgeni Onjegin van Tsjaikovski.’

De residency van Eva-Maria Westbroek krijgt een vervolg in het voorjaar, wanneer met orkestleden twee verschillende kamermuziekprogramma’s uitvoert (op 13 respectievelijk 19 mei), en bij het orkest soleert in liederen van Barber (op 30 en 31 mei 2018) en Brünnhildes Schlussgesang uit Wagners Götterdämmerung (op 20, 21 en 22 juni).

RCO Club Night

Tijdens de RCO Club Night op 7 oktober voert Latijns-Amerikaanse muziek de boventoon, met werken van de Argentijnse componisten Astor Piazzolla, Carlos Guastavino en Alberto Ginastera, en Braziliaans getint werk van Darius Milhaud. Vervolgens steken de musici door naar Noord-Amerika, met George Gershwins bekende Rhapsody in Blue in een bewerking van Wijnand van Klaveren en jazzy werk van Cole Porter en Jerome Kern. Aansluitend neemt dj Cassie6 het over.

De deuren van de Sugarfactory gaan open om 20.00 uur, het concert begint om 21.00 uur. Kaarten zijn voor € 16,50 (inclusief servicekosten) te reserveren via www.concertgebouworkest.nl. De toegangsprijs aan de deur bedraagt € 17,50. 

Deel: