Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest
musician.image.alt

terug


Groot Omroepkoor

Koor

Het Groot Omroepkoor is al vanaf zijn oprichting, kort na de Tweede Wereldoorlog, het enige koor in Nederland dat het grote koorsymfonische repertoire op professionele wijze uitvoert. Het koor is nauw verbonden met de Publieke Omroep en zingt veelvuldig in de omroepseries, met name de NTR ZaterdagMatinee, het AVROTROS Vrijdagconcert en Het Zondagochtend Concert.

Het repertoire in deze series beweegt zich tussen hedendaagse muziek (onder andere opdrachtwerken van Nederlandse componisten en premières van hedendaagse buitenlandse componisten als MacMillan, Henze en Adams), werken uit de negentiende en twintigste eeuw, en opera.

Met het Koninklijk Concertgebouworkest bestaat een lange en zeer gewaardeerde samenwerking. De vele concerten met Bernard Haitink, Riccardo Chailly en Mariss Jansons maken deel uit van het collectieve muzikale geheugen, Tot de recente gezamenlijke uitvoeringen in de Grote Zaal behoren Mahlers Derde symfonie onder leiding van Daniele Gatti in januari 2015 en de concertante uitvoeringen van Wagners Lohengrin onder leiding van Sir Mark Elder in december 2015.

Het Groot Omroepkoor staat onder leiding van chef-dirigent Klaas Stok.