Nieuws

Nieuwsoverzicht

Het Concertgebouw krijgt ontheffing

05 oktober 2020

Op woensdag 30 september maakte de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland bekend Het Concertgebouw een ontheffing te geven om maximaal 250 bezoekers per concert te mogen ontvangen.

Dit is een uitzondering op de recente maatregel van het kabinet dat in binnenruimten maar 30 personen mogen samenkomen. De ontheffing is in eerste instantie van kracht tot en met 19 oktober. 

Van 350 naar 250 bezoekers

Tot vorige week was de maximale capaciteit in Het Concertgebouw 350 bezoekers. Dat betekent helaas dat wij voor de concerten tot en met 19 oktober waarvoor meer dan 250 kaarten zijn verkocht een aantal kaartkopers zullen moeten teleurstellen. Bij onze selectie gaan wij uit van de aankoopdatum en -tijd van de kaarten. Kaartkopers die het concert niet kunnen bezoeken, zijn hierover inmiddels per e-mail geïnformeerd.

Mondkapjesplicht in Het Concertgebouw

Daarnaast geldt vanaf dinsdag 29 september een mondkapjesplicht in Het Concertgebouw bij het binnenkomen en verlaten van Het Concertgebouw, of als u zich door het gebouw verplaatst. In Het Concertgebouw zijn geen mondkapjes verkrijgbaar. Het is belangrijk dat u deze zelf meeneemt.

Meer over de coronamaatregelen in Het Concertgebouw leest u op de actuele pagina op de website van Het Concertgebouw.

Deel: