Nieuws

Nieuwsoverzicht

Het Concertgebouworkest speelt slaapliedjes met Zwitsal

13 juli 2020

Op naar dromenland met het Concertgebouworkest en Zwitsal. Bekijk en beluister samen met de kinderen de 'Sssst...lekker slapen-concertreeks' gespeeld door leden van het orkest in samenwerking met Zwitsal.

Gregor Horsch op cello en Jeroen Bal aan de vleugel
Gregor Horsch (cello) en Jeroen Bal (piano) (Foto: Zwitsal)

Het Concertgebouworkest is samen met Zwitsal een unieke samenwerking aangegaan. Geïnspireerd op het thema ‘rust’ zijn er een zestal internationale slaapliedjes uitgekozen en gespeeld door diverse musici van het Concertgebouworkest en begeleid door Jeroen Bal op piano voor deze ‘Sssst… lekker slapen-concertreeks’. Zwitsal wilde jonge gezinnen en de verzorgers graag helpen het bedritueel te vergemakkelijken. Het luisteren naar klassieke muziek voor het slapen gaan kalmeert en werkt ontspannend. Het Concertgebouworkest en Zwitsal hebben de krachten gebundeld en zijn tot de volgende concertreeks gekomen:

Johannes Brahms: Wiegenlied (Duitsland) - Gregor Horsch, cello
Le vieux châlet (Zwitserland), bewerking Max Knigge - Julie Moulin, fluit
Maantje tuurt (Nederland), bewerking Rob Dirksen - Sanne Hunfeld, viool
Manuel de Falla: Nana (Spanje) - Mirelys Morgan Verdecia, viool
Drume negrita (Cuba), bewerking Christiaan Richter - Mirelys Morgan Verdecia, viool
Bajoeski bajoe (Rusland), bewerking Rob Dirksen – Olivier Patey, klarinet

Het Concertgebouworkest en Zwitsal hopen dat gezinnen en de verzorgers veel plezier zullen beleven aan de slaapliedjes. Vanaf maandag 13 juli kan er massaal worden op afgestemd op YouTube, Spotify en Zwitsal

Deel: