Webshop

Igor Stravinsky > Le sacre du printemps (DVD)

€ 32,00
*
Product is toegevoegd

Koninklijk Concertgebouworkest
Daniele Gatti
, chef-dirigent

Claude Debussy - Prélude à l'après-midi d'un faune
Claude Debussy - La mer
Igor Stravinsky - Le sacre du printemps

Op deze dvd leidt Daniele Gatti drie composities, met de natuur als verbindend thema, die de grote muzikale veranderingen van rond 1900 belichamen: Prélude à l’après-midi d’un faune en La mer van Claude Debussy, en Igor Stravinsky’s Le sacre du printemps. Alle drie werken raakten na hun eerste uitvoeringen door het Concertgebouworkest met hun wonderschone en inventieve orkestratie onmiddellijk een snaar bij pers en publiek, en werden al snel ingelijfd bij het standaardrepertoire.

In 1914, vier jaar voor zijn dood, dirigeerde Debussy zelf zijn Prélude bij het Concertgebouworkest. Na afloop werd hij door een applaudisserende menigte bij de artiesteningang opgewacht. Stravinsky was in 1924 voor het eerst te gast bij het orkest en keerde regelmatig terug. In 1926 leidde hij twee keer op één dag Le sacre du printemps, met langdurige en luidruchtige ovaties tot gevolg.

Live-opname Concertgebouw Amsterdam, 11, 12 & 19 januari 2017

Uit de pers

'… wat speelde het KCO opnieuw waanzinnig goed. … gaan ze voor hun nieuwe chef door het vuur. Heerlijk om te zien.'
- Erik Voermans, Het Parool

'… such beauty and unmatched quality. A truly memorable performance.'
- Marc Kalf, Bachtrack

Ook beschikbaar Blu-ray

Catalogusnummer: RCO 17111
Barcode: 814337019440
Format: DVD

€ 32,00
*
Product is toegevoegd

Levertijd

De levertijd van uw bestelling naar landen binnen Europa is drie tot vijf werkdagen. De levertijd naar landen buiten Europa is vijf tot tien werkdagen. 

Op dit moment kunnen wij geen bestellingen verzenden naar: China, Hongkong, Singapore, Australië, Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten en Canada.