Nieuws

Nieuwsoverzicht

Instagramconcertjes terug te kijken

03 maart 2021

Onder het motto ‘Stay in, stay tuned’ streamt het Concertgebouworkest sinds zaterdag 23 januari iedere avond om 21.00 uur een kort concertje met kamermuziek via Instagram Live. De concertjes zijn zodra de avondklok wordt afgeschaft een week lang terug te kijken via onze de website.

Klarinettist Arno Piters, fagottiste Helma van den Brink en hoorniste Katey Woolley
Klarinettist Arno Piters, fagottiste Helma van den Brink en hoorniste Katey Woolley

Met de dagelijkse muzikale momenten op instagram.com/Concertgebouworkest biedt het orkest troost aan alle Nederlanders zolang de avondklok geldt. Zodra de avondklok wordt afgeschaft, zijn alle avondklokconcertjes een week lang terug te kijken op deze website. 

De musici van het Concertgebouworkest houden zich uiteraard aan de avondklok: de kamermuziek wordt overdag gespeeld en opgenomen. 

Uitleg over Instagram vindt u bij onze veel gestelde vragen.

Na afloop van de avondklok zullen de Instagramconcerten een week lang op het videplatform te zien zijn.

Steeds vaker kamermuziek

Muziek in kleine bezettingen is de laatste maanden een steeds grotere rol gaan spelen bij het Concertgebouworkest, naast de reguliere symfonische concerten. Zo klinkt op de meeste zondagmiddagen kamermuziek door orkestleden op NPO Radio 4: zolang er geen live-concerten kunnen worden gegeven, omlijst AVROTROS de in Het Concertgebouw opgenomen programma’s van het orkest met interviews en kamermuziek live vanuit de Amsterdamzaal.

Deel: