Vanwege onderhoud is het niet mogelijk om kaarten te bestellen of om in te loggen op je account. Probeer het later opnieuw. Onze excuses voor het ongemak.

Concertgebouworkest
Concertgebouworkest

Pers

Persoverzicht

Isabelle Faust vervangt Leonidas Kavakos bij het Koninklijk Concertgebouworkest

01 mei 2017

Griekse violist moet wegens privéomstandigheden afzeggen

De violist Leonidas Kavakos zou deze week driemaal solistisch optreden bij het Koninklijk Concertgebouworkest, maar heeft de concerten wegens privéomstandigheden moeten annuleren. Isabelle Faust neemt het Vioolconcert van Johannes Brahms van hem over. De Duitse violiste trad één keer eerder op met het Concertgebouworkest. Dat was in augustus 2015 in Luzern, waar zij het Vioolconcert van Mendelssohn vertolkte.

Isabelle Faust (1972) behoort tot de meest opzienbarende violisten van haar generatie, door de wijze waarop zij intelligente en eerlijke interpretaties paart aan een feilloze techniek.

Ze begon met vioolspelen op vijfjarige leeftijd en studeerde bij  Christoph Poppen and Dénes Zsigmondy.

Tot de concoursen die zij op haar naam zette, behoren het Leopold Mozart Concours in Augsburg (1987) en het Paganini Concours in Genua (1993). Faust, een graag geziene gast bij ’s werelds belangrijkste orkesten en festivals,  wordt geroemd om haar veelzijdigheid.

Als vurig pleitbezorgster van hedendaagse muziek heeft ze van diverse werken de wereldpremière verzorgd, waaronder het Vioolconcert van Werner Egk met het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks onder leiding van Marek Janowski.

Als zij oude muziek speelt, kiest ze graag voor een barokviool. De cd-opname die ze met de pianist Alexander Melnikov maakte van Beethovens vioolsonates, werd in 2012 drievoudig bekroond, met respectievelijk een Diapason d’or, een Gramophone Award en een Echo Klassik.

Naast het Vioolconcert van Brahms staat de Derde symfonie (‘Eroica’) van Beethoven op het programma. Myung-Whun Chung dirigeert. De concerten vinden plaats op woensdag 3 en zondag 7 mei in Amsterdam, en op donderdag 4 mei in Parijs.

Deel: