Jae-Won Lee, tweede viool

een portret

Gratis

Steun het orkest

Mocht u het Concertgebouworkest willen steunen in deze onzekere tijden, bijvoorbeeld door een eenmalige donatie, dan zijn wij u daar zeer dankbaar voor.

lees meer over schenken

Uitvoerenden

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

Violiste Jae-Won Lee, afkomstig uit Seoul, studeerde vanaf 2002 aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Parijs. In 2010 vervolgde zij haar studie bij Mihaela Martin, eerst in Genève en vervolgens – van 2012 tot 2014 – aan de Hochschule für Musik in Keulen. Ze remplaceerde bij onder meer het Orchestre Philharmonique de Radio France en het orkest van de Opéra de Paris.

In 2014 werd Jae-Won Lee aangenomen als plaatsvervangend aanvoerder van de tweede violen van het Seoul Philharmonic Orchestra. Enkele maanden later won ze het proefspel van het Concertgebouworkest en tijdens de tournee naar Seoul in april 2015 maakte ze als remplaçant kennis met haar toekomstige collega's.

Jae-Won Lee is sinds oktober 2015 tweede plaatsvervangend aanvoerder van de tweede violen.

Sinds 2018 heeft zij - dankzij bijdragen van particuliere donateurs aan de Foundation Concertgebouworkest - een Jofredus Cappa viool uit 1697 in bruikleen.

Populair