Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest
musician.image.alt

terug

José
Moreira

contrabas - academie 2017/2018

De Portugese contrabassist José Moreira (1995) heeft in september 2017 zijn bachelordiploma gehaald bij Luis Cabrera en Rinat Ibragimov aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen. Daarvoor rondde hij het eerste jaar van zijn bachelorstudie in Lissabon af onder de hoede van Manuel Rêgo.

In Portugal trad hij op met Orquestra XXI, gedurende een tournee zelfs als aanvoerder van de bassen, en tijdens zijn studie ook met onder meer het Gulbenkian Jeugdorkest, het Artave Orchestra en het Aproarte Orchestra.

Sinds hij naar Londen verhuisde heeft José Moreira diverse malen geremplaceerd bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en het London Symphony Orchestra en heeft hij bij beide orkesten experience-programma's gevolgd.

José won meerdere prijzen, waaronder de tweede prijs (geen eerste prijs uitgekeerd) bij de Prémio Jovens Músicos en een eervolle vermelding tijdens de jeugdcompetitie van de tweejaarlijkse basconventie Bass2012 in Kopenhagen. In 2016 begon José zijn studie barokbas bij Cecelia Bruggemeyer, ondersteund door de Guildhall School Trust.