Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

Pers

Persoverzicht

Koning Klimboom: Familieconcert Concertgebouworkest (6+)

10 oktober 2017

Concert voor kinderen in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw, met instrumententuin

Op 22 oktober 2017 organiseert het Koninklijk Concertgebouworkest het Familieconcert Koning Klimboom voor kinderen vanaf ca. 6 jaar in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw.

De musici van het Concertgebouworkest zorgen samen met verteller Rogier van Erkel voor een fantasierijke muziekvoorstelling over Peer, een kleine, grote opschepper.

het verhaal

Als de eigenwijze Peer op een dag zijn moeder en zijn vriendinnetje achterlaat en in een boom klimt, komt hij terecht in een wonderlijk avontuur vol muziek. Hoog boven de mensenwereld kan Peer eindelijk rustig koning zijn. Koning Klimboom!

Hij ontmoet sprookjesachtige figuren. Groentje, de fluit spelende dochter van de Trollenkoning. En Kronkel, de oude, wijze wandelende tak met zijn klarinet.

Maar is een koning met heimwee nog wel een koning? 

wie, waar en wanneer

De muziek is gebaseerd op Peer Gynt van Edvard Grieg. Lotte van Dijck schreef het verhaal, Monique Masselink tekende voor de regie. Het concept is van altviolist Michael Gieler.

Het concert wordt twee keer gespeeld: de eerste uitvoering is van 13.00 tot 14.00 uur, de tweede van 15.30 tot 16.30 uur.

Kaarten via concertgebouworkest.nl/familieconcert

instrumententuin

Om 16.30 uur, na afloop van de tweede uitvoering, kunnen de kinderen die lid zijn van Entrée Junior tijdens de instrumententuin de musici het hemd van het lijf vragen, een instrument zelf even vasthouden en er misschien zelfs even op spelen. Kijk voor meer informatie over Entrée Junior op https://www.jouwentree.nl.

Kerkrade

Op 5 november vanaf 12.00 uur wordt het concert ook uitgevoerd in Theater Kerkrade.

 

Deel: