Pers

Persoverzicht

Koninklijk Concertgebouworkest vindt dirigent voor concerten 19, 20, 21 en 23 september

20 augustus 2018

Het programma wordt ongewijzigd overgenomen: Andriessens Mysteriën en Bruckners Symfonie nr. 3.

Het Koninklijk Concertgebouworkest heeft de Duitse dirigent Michael Sanderling bereid gevonden de eerste abonnementsconcerten van seizoen 2018/2019 op 19, 20, 21 en 23 september over te nemen van Daniele Gatti. Het orkest beëindigde de samenwerking met chef-dirigent Gatti op 2 augustus jl.

Michael Sanderling  heeft een succesvolle dirigentencarrière laten volgen op een loopbaan als orkestmusicus en solist (cello). Hij is nu in zijn zevende seizoen als principal conductor van de Dresdner Philharmonie.  

Als gastdirigent zal hij onder meer debuteren bij de Berliner Philharmoniker, het Orchestre de Paris en het Vancouver Symphony Orchestra. Ook werkt hij geregeld met het Gewandhausorchester Leipzig, het Tonhalle-Orchester Zürich, de Münchner Philharmoniker, het Konzerthausorchester Berlin, het Toronto Symphony Orchestra, het Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra, het WDR Sinfonie Orchester en het SWR Sinfonie Orchester. Hoogtepunten van het afgelopen seizoen waren optredens met de Wiener Symphoniker, de Staatskapelle Dresden en het NHK Symphony Orchestra.

Deel: