Nieuws

Nieuwsoverzicht

Lancering Companions

05 oktober 2021

Op 16 oktober lanceren wij een nieuw schenkingsprogramma voor liefhebbers tussen 30-45 jaar. Deze ‘Companions’ worden als dank voor hun steun op allerlei manieren betrokken bij (muzikale) activiteiten van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Concertgebouworkest Companions (foto: Jorrit Louberg)
Jonge schenkers steunen jong talent

Het Concertgebouworkest kan niet zonder de steun van particuliere schenkers, sponsors en fondsen. Het orkest is dankbaar voor alle vormen van steun. Om ook een jongere groep liefhebbers te betrekken bij het orkest lanceren wij op 16 oktober een nieuw programma voor schenkers tussen 30-45 jaar. 

Companions schenken € 750,- per jaar.* Deze steun gaat naar de ontwikkeling van jong muzikaal toptalent binnen het Concertgebouworkest en is daarmee onmisbaar voor het behoud van ons orkest aan de wereldtop. Zo maken de Companions in 2021-2022 een opleidingsplek in de Academie van het Concertgebouworkest mogelijk.

Evenementen voor Companions

Companions worden nauw bij het orkest betrokken en ontvangen vier keer per jaar uitnodigingen voor exclusieve events:

  • Een uitnodiging voor twee personen voor de Opening Night, het jaarlijkse concertgala
  • Een uitnodiging voor twee personen voor een Essentials-concert met een inleiding en een borrel
  • Leer meer over klassieke muziek: jaarlijks organiseren we een keynotespeech of masterclass om je dichterbij de muziek te brengen
  • Bijzondere muzikale ontmoetingen: klassieke muziek in een besloten setting zoals een repetitiebezoek of kamermuziek
  • Daarnaast korting op geselecteerde concerten en voorrang bij de aanschaf van concertkaarten en abonnementen
  • Naamsvermelding in de seizoensbrochure van het orkest en het jaarverslag van de foundation, indien gewenst

* Klik hier voor meer informatie over de fiscale voordelen.

Feestelijke lancering

Op zaterdag 16 oktober wordt het Companion-programma gelanceerd. Tijdens een mini-festival is er een preview van het Companion-programma. Daarna gaan we in Het Concertgebouw luisteren naar het Concertgebouworkest in Dvořáks meesterwerk: de Negende symfonie, ‘Uit de Nieuwe Wereld’. Dit is een van de populairste symfonieën ooit geschreven, die je minstens eenmaal in je leven live gehoord moet hebben.

Meer weten?

Bel of mail dan met Sanne van den Brink: Sanne van den Brink: s.vdbrink@concertgebouworkest.nl of 020 – 305 10 52 of met Barbara Ruding: b.ruding@concertgebouworkest.nl of 020 – 305 10 10.

Deel: