Mahler: Symfonie nr. 2 'Auferstehung'

Gratis

Steun het orkest

Mocht u het Concertgebouworkest willen steunen in deze onzekere tijden, bijvoorbeeld door een eenmalige donatie, dan zijn wij u daar zeer dankbaar voor.

lees meer over schenken

Gespeelde werken

Gustav Mahler Symfonie nr. 2

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

Daniele Gatti leidt het Concertgebouworkest, sopraan Annette Dasch, mezzosopraan Karen Cargill en het Groot Omroepkoor in Gustav Mahlers Tweede symfonie. Een kolossaal werk over de dood, verlossing en wederopstanding.

Gustav Mahlers Tweede symfonie, bekend als ‘Auferstehung’ of ‘Wederopstanding’, is een kolossaal stuk. Het duurt bijna anderhalf uur en het vergt een volledig bezet orkest, met extra koper, extra klokken, een volledig koor, een sopraan- en een altsoliste én een ‘Fernorchester’, een klein extra orkest, dat buiten de concertzaal speelt. Mahler kwam met zijn Tweede symfonie aan de grenzen van wat met een symfonie mogelijk is – en ging daar vervolgens voorbij. Hij moest wel: hij probeerde de allerverhevenste ideeën uit te drukken, en ‘alleen de noten voldeden daarvoor niet’.

Populair