Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest
musician.image.alt

terug

Malin
Byström

Sopraan

Malin Byström maakte in juni en juli van dit jaar grote indruk als Salome in de gelijknamige productie van Nationale Opera & Ballet met het Koninklijk Concertgebouworkest onder Daniele Gatti.

Malin Byström studeerde in Stockholm. Ze trad al meerdere malen op in het Teatro alla Scala in Milaan, de Komische Oper Berlin, de Metropolitan Opera in New York en tijdens de BBC Proms en de festivals van Salzburg en Aix en Provence. Onder haar succesvolle operarollen vinden we Romilda in Händels Serse, Fiordiligi in Mozarts Così fan tutte onder leiding van William Christie in Lyon, München en Londen, Marguerite in Christoph Loy’s befaamde productie van Gounod’s Faust in Göteborg, New York en Londen, Donna Anna in Don Giovanni, de titelrol van Massenets Thaïs bij de Göteborg Opera en in Valencia (tegenover Plácido Domingo) en Contessa in Mozarts Le nozze di Figaro.

Op het concertpodium zong Malin Byström onder meer Mendelssohns Elias, Beethovens Missa solemnis en Negende symfonie, Mahler’s Vierde symfonie, Grieg’s Peer Gynt en de Vier letzte Lieder van Richard Strauss, met orkesten als het Orchestre National de France en het Zweeds Radio Symfonieorkest.