Mark Braafhart, slagwerk

in gesprek met Dominic Seldis

Gratis

Steun het orkest

Mocht u het Concertgebouworkest willen steunen in deze onzekere tijden, bijvoorbeeld door een eenmalige donatie, dan zijn wij u daar zeer dankbaar voor.

lees meer over schenken

Uitvoerenden

Mark Braafhart slagwerk

Dominic Seldis contrabas

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

Mark Braafhart studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Pustjens, Nick Woud, Gustavo Gimeno, Lorenzo Ferrandiz en Victor Oskam. Tijdens zijn studie remplaceerde hij regelmatig bij het Concertgebouworkest, en alle andere grote orkesten in Nederland. 

Na drie jaar bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest volgde hij in 2008 zijn voormalige docent Jan Pustjens op als soloslagwerker bij het Concertgebouworkest. 

Mark Braafhart geeft tevens les aan het Conservatorium van Amsterdam en speelt daarnaast zo veel mogelijk kamermuziek.

Over de instrumentcollectie van het Concertgebouworkest zegt hij: 'We hebben fantastische instrumenten bij het orkest. Alle slagwerkinstrumenten zijn het resultaat van jarenlang verzamelen en kritisch op zoek zijn naar de juiste klank en kleur voor ons orkest. We hebben bijvoorbeeld de mooiste triangel van de wereld.'

Populair