Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest
musician.image.alt

terug

Mark
Padmore

Tenor

Mark Padmore begon zijn muzikale opleiding als klarinettist, maar koos uiteindelijk voor een zangopleiding aan King’s College in Cambridge. De Brit bouwde een grote carrière op als vertolker van solopartijen in opera’s en oratoria en was te gast bij de bekende orkesten van Londen, Berlijn, München, Wenen en New York.

Op het operatoneel vertolkte Mark Padmore onder meer de hoofdrol in Birtwistle’s The Corridor in Aldeburgh en Bregenz, Tom Rakewell in Stravinsky’s The Rake’s Progress in De Munt in Brussel en Captain Vere in Brittens Billy Budd in Glyndebourne. Bovendien geeft de tenor veelvuldig liedrecitals. In oktober 2015 benoemde Musical America hem tot Vocalist of the Year.

Zijn omvangrijke discografie omvat werken als Beethovens Missa Solemnis and Haydns Die Schöpfung met Bernard Haitink en het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks en liederen van Beethoven, Haydn en Mozart met Kristian Bezuidenhout

Bij het Koninklijk Concertgebouworkest was hij sinds 2004 al diverse malen te horen als Evangelist in Bachs Matthäus-Passion, de laatste keer onder Iván Fischer in 2012. Een jaar eerder soleerde hij bovendien in Mozarts Requiem onder leiding van Mariss Jansons.