Nieuws

Nieuwsoverzicht

Michael Sanderling debuteert met Mysteriën en Bruckner 3

20 augustus 2018

Het Koninklijk Concertgebouworkest heeft de Duitse dirigent Michael Sanderling bereid gevonden de eerste abonnementsconcerten van seizoen 2018/2019 op 19, 20, 21 en 23 september over te nemen van Daniele Gatti. Het orkest beëindigde de samenwerking met chef-dirigent Gatti op 2 augustus jl.

Dirigent Michael Sanderling
Dirigent Michael  Sanderling (foto: Marco Borggreve)

Het programma wordt ongewijzigd overgenomen: Andriessens Mysteriën en Bruckners Symfonie nr. 3.

Dirigent Michael Sanderling begon zijn carriére als cellist. Hij was cello-aanvoerder van het Gewandhouseorchester Leipzig en vervolgens het Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin. Als solist trad hij onder meer op met het Boston Symphony Orchestra, Los Angeles Philharmonic and Orchestre de Paris. In 2000 maakte succesvol de overstap naar orkestdirectie.

Als gastdirigent zal hij onder meer debuteren bij de Berliner Philharmoniker, het Orchestre de Paris en het Vancouver Symphony Orchestra. Ook werkt hij geregeld met het Gewandhausorchester Leipzig, het Tonhalle-Orchester Zürich, de Münchner Philharmoniker, het Konzerthausorchester Berlin, het Toronto Symphony Orchestra, het Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra, het WDR Sinfonie Orchester en het SWR Sinfonie Orchester. Hoogtepunten van het afgelopen seizoen waren optredens met de Wiener Symphoniker, de Staatskapelle Dresden en het NHK Symphony Orchestra.

Deel: