Vanwege onderhoud is het niet mogelijk om kaarten te bestellen of om in te loggen op je account. Probeer het later opnieuw. Onze excuses voor het ongemak.

Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest
musician.image.alt

terug

Michael
Volle

Bariton

Michael Volle geldt als een van de voornaamste Duitse baritons. Hij kreeg les van de vermaarde zangers Josef Metternich en Rudolf Piernay. Van 1999 tot 2007 werkte hij voor Opernhaus Zürich en van 2007 tot 2011 was hij vast lid van de Bayerische Staatsoper in München, waar hij gestalte gaf aan onder andere de titelrol van Tsjaikovski’s Jevgeni Onjegin, Don Alfonso in Così fan tutte van Mozart en Wolfram in Wagners Tannhäuser.

Bovendien verzorgde Michael Volle gastoptredens in onder meer New York, Londen, Brussel, Parijs en Wenen en tijdens de festivals van Salzburg, Bayreuth en Baden-Baden. Hij werd door Opernwelt verkozen tot ‘Sänger des Jahres 2014’. Volle is ook een toegewijd liedvertolker, soleert in divers concertrepertoire en werkt hij regelmatig mee aan tv-, cd- en dvd-opnamen.

Michael Volle keert na ruim tien jaar terug bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Van 2002 tot en met 2005 soleerde hij in Bachs Johannes- en Matthäus-Passion onder leiding van Philippe Herreweghe.