Mozart: Aria's uit 'Don Giovanni' en 'Le nozze di Figaro'

Gratis

Steun het orkest

Mocht u het Concertgebouworkest willen steunen in deze onzekere tijden, bijvoorbeeld door een eenmalige donatie, dan zijn wij u daar zeer dankbaar voor.

lees meer over schenken

Gespeelde werken

Wolfgang Amadeus Mozart 'Madamina, il catalogo è questo' uit 'Don Giovanni'
Wolfgang Amadeus Mozart 'Aprite un po' quegl' occhi' uit 'Le nozze di Figaro'

Ferruccio Furlanetto bariton

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

Ferruccio Furlanetto soleert bij het Concertgebouworkest met Mariss Jansons in aria’s uit Mozarts Don Giovanni en Le nozze di Figaro. De beroemde Italiaanse bas brengt illustere operafiguren tot leven.

Aria’s uit Mozarts Don Giovanni en Le nozze di Figaro

Mozart was een kei in het schrijven van kostelijke opera’s. Don Giovanni (over de onverbeterlijke vrouwenversierder) en Le nozze di Figaro (over een dolle dag vol amoureuze verwikkelingen) behoren tot Mozarts populairste opera’s. De bas Ferruccio Furlanetto zingt de gewaagde, hilarische aria ‘Madamina, il catalogo è questo’ van Leporello, een van de sprankelende hoogtepunten uit Don Giovanni. Daarna vertolkt hij even aanstekelijke aria’s van Figaro en graaf Almaviva uit Le nozze di Figaro.

Ferruccio Furlanetto, bas

Ferruccio Furlanetto trad voor het eerst in 2010 met het Concertgebouworkest op. De beroemde Italiaanse bas vertolkte zowel Don Giovanni als Leporello al vele malen, net als de titelrol in Le nozze di Figaro en ontelbare andere rollen, in alle grote operahuizen van de wereld. Furlanetto is ook een gevierd concertzanger. Hij zong in Mozarts Krönungsmesse, onder leiding van Herbert von Karajan, in een uitzonderlijk concert in het Vaticaan, in aanwezigheid van Paus Johannes Paulus II.

Lees meer

Populair