Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Muzikale successen voor academisten

03 november 2017

Academist Elisa Karen Tavenier ontvangt met het Animato Kwartet het strijkkwartetstipendium van het Kersjes Fonds en Daniel Quiles Cascant heeft de positie van tweede trombonist in het Antwerp Symphony Orchestra gewonnen.

Altvioliste Elisa Karen Tavenier ontvangt met het Animato Kwartet waar ze deel van uitmaakt het strijkkwartetstipendium van het Kersjes Fonds. Deze prijs wordt op 2 december uitgereikt in het Concertgebouw te Amsterdam.

Zij stonden in 2013 in de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours en een jaar later ontving het kwartet een prijs in Sala São Paulo met als vermelding: ‘Artistieke Excellentie’. 
‘Wanneer vier jonge spelers van het hoogste muzikale niveau zich met volle energie en groot enthousiasme storten op het kwartetspel, wil het Kersjes Fonds hen graag ondersteunen met een stipendium, dat bedoeld is voor studie en verdieping.’ aldus het juryrapport.
www.animatokwartet.nl

Academist Daniel Quiles Cascant heeft op 26 September de positie van tweede trombonist in het Antwerp Symphony Orchestra gewonnen. Hij maakt wel dit jaar aan de Academie af.

Deel: