Nieuws

Nieuwsoverzicht

Nalaten aan cultuur

16 december 2020

Vanaf woensdag 16 december gaat een nieuw landelijk initiatief van start met als ambassadeurs Hadassah de Boer, Cornald Maas en Noraly Beyer.

Met acht andere culturele instellingen lanceert het Koninklijk Concertgebouworkest woensdag 16 december, een nieuw initiatief, gericht op het bewuster maken van de mogelijkheid om na te laten aan cultuur. Een mogelijkheid die gelukkig onder veel trouwe bezoekers van ons orkest al bekend is en waaruit het Kroongilde is ontstaan: een groep particulieren die het Concertgebouworkest in hun testament hebben opgenomen met een legaat of erfstelling.

Uit het persbericht: ”Negen prominente culturele instellingen slaan vanaf vandaag de handen ineen om gezamenlijk een breed publiek te bereiken en de aandacht voor nalaten aan een cultureel goed doel te vergroten. Hermitage Amsterdam en De Nieuwe Kerk, Vereniging Rembrandt, Mauritshuis, Van Gogh Museum, Koninklijk Concertgebouworkest, Internationaal Theater Amsterdam, Nederlands Danstheater en Holland Festival lanceerden vandaag daartoe het nieuwe initiatief ‘Nalaten aan Cultuur’. Op de nieuwe website www.nalaten-aan-cultuur.nl presenteren de culturele instellingen zich met informatie, met mogelijkheden voor advies en om in gesprek te gaan over nalaten. Het is het eerste landelijke multidisciplinaire platform voor nalaten aan cultuur in Nederland.“

Met een eigen website presenteren deze negen culturele instellingen zich gezamenlijk en kan rechtstreeks naar de diverse websites per instelling worden doorgeklikt. Drie ambassadeurs, Hadassah de Boer, Cornald Maas en Noraly Beyer, zijn bereid gevonden extra ruchtbaarheid te geven aan dit initiatief. De betrokken instellingen hopen niet alleen aandacht te genereren, ook worden andere culturele instellingen uitgenodigd zich bij dit initiatief aan te sluiten. Met een zo breed mogelijk draagvlak kan dit een prachtige positieve stimulans geven om cultuur nog meer op het vizier van aanstaande nalaters te krijgen.

Voor meer informatie over nalaten aan het orkest kunt u terecht bij Hanna Philips: h.philips@concertgebouworkest.nl

Bekijk hier de website

Deel: