Pers

Persoverzicht

Nieuwe streams op de vrijdagavond door het Concertgebouworkest

03 februari 2021

Terwijl de dagelijkse Instagramconcertjes Stay in, stay tuned van het Koninklijk Concertgebouworkest veel succes genieten, streamt het orkest vanaf 5 februari 2021 ook weer gratis orkestprogramma’s.

De streams vinden plaats op vijf achtereenvolgende vrijdagavonden om 20.00 uur via concertgebouworkest.nl, Facebook en YouTube, en blijven na afloop nog een week beschikbaar via concertgebouworkest.nl/video. Mozart fungeert als rode draad in drie nieuwe programma’s. De twee overige streams betreffen eerdere concertregistraties.

Streamingprogramma

Op 5 februari spelen veertien orkestleden Mozarts Serenade nr. 10 in Bes groot, ‘Gran partita’, KV 361.

Op 12 februari streamt het orkest Tsjaikovski’s Vijfde symfonie onder leiding van Semyon Bychkov, zoals uitgevoerd en opgenomen op 19 juni 2020.

Gustavo Dudamel is voor het eerst in ruim zeven jaar weer te gast bij het Concertgebouworkest. Onder zijn leiding klinken op 19 februari Mozarts Ouverture ‘Die Zauberflöte’ en Mahlers Vierde symfonie met sopraan Camilla Tilling.

Op 26 februari leidt Andrew Manze een Mozart-programma bij het Concertgebouworkest. In het Vierde vioolconcert in D groot, KV 218 soleert eerste violiste Sylvia Huang met haar eigen orkest. Het wordt gevolgd door Mozarts Symfonie nr. 41, ‘Jupiter’, KV 551.

Op 5 maart wordt een Gershwin-programma onder leiding van Alan Gilbert gestreamd dat op 11 september 2020 werd uitgevoerd en opgenomen. De flamboyante pianist Stefano Bollani soleert in Gershwins Rhapsody in Blue. Van dezelfde componist klinken de Cuban Overture en de suite uit Porgy and BessCatfish Row.

Stay in, stay tuned

Ondertussen gaan de dagelijkse Instagramconcertjes onder de titel Stay in, stay tuned door zolang de avondklok geldt. Deze kamermuziekconcertjes, iedere avond klokslag 21.00 uur op Instagram Live, hebben duidelijk een snaar geraakt: ze hebben veel aandacht gegenereerd in nationale en lokale media en leiden tot een stroom van positieve berichtjes op social media. Binnen enkele dagen na de start kreeg het Concertgebouworkest er zo’n 10.000 nieuwe volgers op Instagram bij.

Gratis

Het Concertgebouworkest kan zijn programma’s gratis streamen dankzij de genereuze steun van schenkers en sponsoren. Informatie over schenken is te vinden op concertgebouworkest.nl/schenken.

Deel: