Concertgebouworkest werkt samen met Bijlmer Parktheater in concertserie Bijlmer Klassiek

Vijf grensverleggende muziekprogramma’s  
Bijlmer Parktheater (foto: Maarten Mooijman).
Bijlmer Parktheater (foto: Maarten Mooijman).
Het Concertgebouworkest en het Bijlmer Parktheater werken voortaan samen in een reeks grensverleggende concerten, waarbinnen verschillende muziekstijlen en podiumkunsten naadloos in elkaar overgaan. De reeks Bijlmer Klassiek bestaat dit seizoen uit vijf concerten. Daarin werken leden van het Concertgebouworkest samen met onder anderen de pianiste Anna Fedorova, componist/gitarist Breno Virícimo, spoken word artist Zaïre Krieger, danser Rutkay Özpinar en klarinettist Martin Fröst, die dit seizoen artist in residence van het orkest is. Er komt muziek langs van onder anderen Johannes Brahms, André Caplet, Samuel Coleridge-Taylor en Nina Simone. 
 
Het Concertgebouworkest neemt hiermee het stokje over van zijn altviolist Michael Gieler, die tien jaar lang de succesvolle kamermuziekreeks organiseerde met het Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuidoost.  
 
Meer informatie over de vijf programma's en kaartverkoop via concertgebouworkest.nl en op bijlmerparktheater.nl/bijlmerklassiek.  
 
Bijlmer Klassiek: The Extra Mile op 22 oktober 
Op zaterdagavond 22 oktober om 20.00 uur gaat de nieuwe reeks Bijlmer Klassiek van start met The Extra Mile, een concert waarin muziek en taal elkaar versterken. Bassist Nicky Schwartz en klarinettist Olivier Patey van het Concertgebouworkest slaan de handen ineen met spoken word artist Zaïre Krieger, pianiste Anna Fedorova en violiste Diet Tilanus in (aan)sprekende en poëtische muziek van Brahms en Dmitri Sjostakovitsj. 
 
De concertdata 
Zaterdag 22 oktober, 20.00 uur: The Extra Mile 
Zondag 11 december, 11.00 uur: Carnaval! 
Zaterdag 28 januari, 20.00 uur: Bossanova 
Zondag 12 maart, 11.00 uur: Classical and jazz  
Zondag 14 mei, 11.00: Zuidoost thuis in Zuidoost 
 
Over het Bijlmer Parktheater 
In het Bijlmer Parktheater komen nieuwe verhalen tot ontwikkeling, kunnen nieuwe makers zich artistiek ontplooien en voelt publiek zich thuis. Het levendige, intieme en gastvrije theater heeft een unieke programmering met plaats voor verschillende identiteiten, tradities, culturen en cultuuruitingen waar mensen in al hun verscheidenheid betekenis vinden.