Koningin Máxima en Prinses Beatrix bezoeken Concertgebouworkest onder leiding van Klaus Mäkelä

Toekomstig chef-dirigent leidt Mozarts Requiem en werken van Sibelius 
Staatsieportret Koninklijk Concertgebouworkest 2018
Staatsieportret Koninklijk Concertgebouworkest 2018
Hare Majesteit Koningin Máxima en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix zijn op vrijdag 25 november in Het Concertgebouw te Amsterdam aanwezig bij een concert van het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van zijn artistiek partner en toekomstig chef-dirigent Klaus Mäkelä. De Koningin is beschermvrouwe van het orkest. 
 
Mäkelä dirigeert de Vierde symfonie van Sibelius, gevolgd door Mozarts Requiem. De vocale bijdragen in het Requiem worden geleverd door het Nederlands Kamerkoor en vier solisten van naam: sopraan Sabine Devieilhe, mezzosopraan Sasha Cooke, tenor Julian Prégardien en bariton Benjamin Appl.  
  
Na afloop van het concert zullen Koningin Máxima en Prinses Beatrix voor het eerst een ontmoeting hebben met Mäkelä. 
 
Klaus Mäkelä dirigeert deze werken ook tijdens concerten op 23 en 24 november. Op zaterdag 26 november leidt Klaus Mäkelä een concert in de succesvolle serie Essentials van het Concertgebouworkest, speciaal voor mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met klassieke muziek. In dit concert gaat aan Sibelius’ Vierde symfonie diens bekende symfonische gedicht De zwaan van Tuonela vooraf. Op 14 en 15 december keert Mäkelä voor de derde keer dit seizoen terug bij het Concertgebouworkest. 
 
De Finse dirigent Klaus Mäkelä (26) wordt beschouwd als een van de grootste talenten van zijn generatie. In juni maakte het Concertgebouworkest bekend dat het orkest en Mäkelä een tienjarige verbintenis zijn aangegaan. Mäkelä is met ingang van dit seizoen artistiek partner en wordt vanaf 2027 de achtste chef-dirigent in de geschiedenis van het Concertgebouworkest, dat in 1888 werd opgericht. 

Mededeling aan redacties (niet voor publicatie)

Accreditatie tot uiterlijk woensdag 23 november 12.00 uur per e-mail bij m.vdbeuken@concertgebouworkest.nl onder vermelding van naam, medium en functie. 
Vanwege de beperkte ruimte geldt voor visuele media een beperkte toelatingsregeling. Media ontvangen uiterlijk donderdag 24 november per email informatie over hun accreditatie en het persprogramma.

Meer informatie
Marian van den Beuken 
Koninklijk Concertgebouworkest 
E: m.vdbeuken@concertgebouworkest.nl 
M: 06 -29 49 09 35
W: www.concertgebouworkest.nl 

Rijksvoorlichtingsdienst
070 – 356 4142
www.koninklijkhuis.nl
www.instagram.com/koninklijkhuis
www.facebook.com/koninklijkhuis
www.twitter.com/koninklijkhuis
www.linkedin.com/company/koninklijkhuis 
www.youtube.com/koninklijkhuis