Lancering Companions

Op 16 oktober lanceren wij een nieuw schenkingsprogramma voor liefhebbers tussen 30-45 jaar. Deze ‘Companions’ worden als dank voor hun steun on and off stage betrokken bij (muzikale) activiteiten van het Koninklijk Concertgebouworkest.

(foto: Jorrit Lousberg) foto: All copyrights reserved by Jorrit Lousberg, Zeist, The Netherlands
(foto: Jorrit Lousberg) foto: All copyrights reserved by Jorrit Lousberg, Zeist, The Netherlands

Jonge schenkers steunen jong talent

Het Concertgebouworkest kan niet zonder de steun van particuliere schenkers, sponsors en fondsen. Het orkest is dankbaar voor alle vormen van steun. Om ook een jongere groep liefhebbers te betrekken bij het orkest lanceren wij op 16 oktober een nieuw programma voor schenkers tussen 30-45 jaar. 

Companions schenken € 750,- per jaar. Deze steun gaat naar de ontwikkeling van jong muzikaal toptalent binnen het Concertgebouworkest en is daarmee onmisbaar voor het behoud van ons orkest aan de wereldtop. Zo maken de Companions in 2021-2022 een opleidingsplek in de Academie van het Concertgebouworkest mogelijk.

Evenementen voor Companions

Companions worden nauw bij het orkest betrokken en ontvangen vier keer per jaar uitnodigingen voor exclusieve events:

  • Opening Night
  • Essentials concert
  • Verdieping: een masterclass, Ted-talk of keynote speech over klassieke muziek
  • Een muzikaal evenement zoals een repetitiebezoek of een kamermuziekconcert
  • Daarnaast ontvangen zij korting op geselecteerde concerten.

Klik hier voor meer informatie over het programma en de fiscale voordelen.

Feestelijke lancering

Op zaterdag 16 oktober wordt het Companion-programma gelanceerd. Tijdens een mini-festival is er een preview van het Companion-programma. Daarna gaan we in Het Concertgebouw luisteren naar het Concertgebouworkest in Dvořáks meesterwerk: de Negende symfonie, ‘Uit de Nieuwe Wereld’. Dit is een van de populairste symfonieën ooit geschreven, die je minstens eenmaal in je leven live gehoord moet hebben.

Meer weten?

Wil je meer weten over ons schenkingsprogramma of denk je erover Companion te worden? Sanne van den Brink, relatiebeheerder particulieren, geeft je graag meer informatie. Je kunt haar bereiken op s.vdbrink@concertgebouworkest.nl of via 020 – 305 10 52.