Fons van Westerloo krijgt Penning van Verdienste Koninklijk Concertgebouworkest

Voormalig stichtingbestuurslid en voorzitter Stichting Foundation zette zich onvermoeibaar in voor het orkest
Fons van Westerloo krijgt Penning van Verdienste Koninklijk Concertgebouworkest
Op vrijdagavond 17 juni 2022 kreeg Fons van Westerloo de Penning van Verdienste van het Concertgebouworkest uitgereikt door directievoorzitter Dominik Winterling. De uitreiking vond plaats op het podium van de Grote Zaal van Het Concertgebouw, voorafgaand aan het concert door het orkest onder leiding van Jakub Hrůša.
 
De Penning van Verdienste is een blijk van dankbaarheid voor het op onbezoldigde basis verrichten van werkzaamheden van onschatbare waarde voor het Concertgebouworkest. 
 
Fons van Westerloo heeft zich, als bestuurslid sinds 2004 en als voorzitter van de Stichting Foundation Concertgebouworkest van 2014 tot 2022, onvermoeibaar ingezet voor het orkest en was bepalend voor het grote succes van de fondsen- en sponsorwerving voor het Concertgebouworkest. Niet alleen stelde hij hiertoe zijn netwerk open, ook op persoonlijke titel heeft hij financieel ruimhartig bijgedragen. Bestuur en directie van het Concertgebouworkest zijn Van Westerloo zeer erkentelijk voor zijn grote betrokkenheid, inzet en steun.  
 
De Penning van Verdienste van het Concertgebouworkest werd eerder uitgereikt aan orkest-archivaris Nico Steffen (2013) en oud-bestuursvoorzitter Wiet Pot (2021).