Pers

Persoverzicht

Online concertarchief nu ook in het Engels

14 december 2015

Online concertarchief Koninklijk Concertgebouworkest nu ook in het Engels

Online concertarchief Koninklijk Concertgebouworkest nu ook in het Engels

Het openbare digitale concertarchief van het Koninklijk Concertgebouworkest lanceerde in december 2013, is nu ook toegankelijk voor niet-Nederlandssprekenden. Tot voor kort waren de handleiding, zoektermen en knoppen alleen in het Nederlands. Nu is de Engelstalige versie van het online concertarchief via www.concertgebouworkest.nl/archive doorzoekbaar voor iedere geïnteresseerde, waar dan ook ter wereld.

Welke werken voerde het Concertgebouworkest uit op 6 mei 1959? En in welke zaal was dat? Wanneer voerde het orkest voor het eerst Debussy's La mer uit en met welke dirigent? In enkele muisklikken zijn de antwoorden te vinden.

Een team van medewerkers heeft jarenlang onderzoek gedaan naar alle optredens van het orkest sinds de oprichting in 1888, en getracht om daarbij alle programma's te achterhalen zoals die uiteindelijk zijn uitgevoerd. Dit resulteerde in een digitaal archief met vrijwel alle concertprogramma's dat beschikbaar werd gemaakt aan het eind van het jubileumjaar van het orkest Een openbaar orkestarchief van deze omvang is uniek in de wereld.

Download het persbericht als pdf.

Deel: