Blog

Terug naar overzicht

Op tournee met het orkest

25 februari 2020

Met de Negende Symfonie van Gustav Mahler onder leiding van de Koreaanse dirigent Myung-Whun Chung reisde het orkest begin februari naar Parijs, Genève en Hamburg. Bij de concerten verwelkomde het orkest Nederlandse en buitenlandse schenkers voor bijzondere ontvangsten en kijkjes achter de schermen.

Op tournee met het Concertgebouworkest
Op tournee met het Concertgebouworkest

Ontmoetingen met het orkest op reis: in Parijs, Genève en Hamburg woonden veel buitenlandse schenkers de bijzondere concerten bij met Mahlers Negende symfonie onder leiding van dirigent Myung-Whun Chung.

Op zondag 9 februari kregen de Global Friends uit Parijs een exclusieve rondleiding achter de schermen van de Philharmonie de Paris – inmiddels vijf jaar in gebruik. De Friends kregen uitgebreid de gelegenheid de repetitieruimtes en de zalen te bekijken. Op het podium van de Grand Salle konden ze alle bijzondere materialen bewonderen die in de zaal verwerkt zijn. Na afloop van de repetitie en het concert dineerden de Global Friends met musici Nicky Schwartz en Katy Woolley, die uitgebreid over het concert en hun leven in het algemeen vertelden.

De Zwitserse Vrienden organiseerden op 10 februari rondom het concert van het Concertgebouworkest in Genève een wervingsdiner voor potentiële leden uit de regio Genève. Ook veel Zwitserse Vrienden uit de regio Zürich kwamen voor deze bijzondere gelegenheid naar West-Zwitserland. Iedereen was enthousiast dat het orkest, naast in Luzern, nu ook te horen was in de bijzondere Victoria Hall. Na afloop van het concert kon men napraten met orkestleden.

Concertgebouworkest neemt applaus in ontvangst na concert in Genève
Concertgebouworkest neemt applaus in ontvangst na concert in Genève

Op 11 februari reisde een groot aantal Nederlandse, Duitse, Zwitserse en Belgische schenkers van het Concertgebouworkest naar Hamburg om het concert in de Elbphilharmonie te beluisteren. Een rondleiding door deze bijzondere zaal, het bijwonen van de repetitie, het fantastische concert en een borrel met musici na afloop gaven een kijkje achter de schermen van een orkesttournee. Het was een kort maar krachtig gezamenlijk programma. De volgende ochtend was het gezelschap welkom voor een exclusieve rondleiding door de fabriek van Steinway&Sons. Daar werd in 2018 voor de Amsterdamzaal in RCO House een prachtige concertvleugel uitgezocht.

Deel: