Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Orkest naar Azië in november

24 oktober 2017

Na 9 november zult u de musici van het Koninklijk Concertgebouworkest een paar weken niet in Amsterdam zien. Na een optreden in de Alte Oper te Frankfurt, waar het orkest in residence is, vliegen zij met chef-dirigent Daniele Gatti verder oostwaarts voor een uitgebreide tournee naar Zuid-Korea en Japan.

De twee concertprogramma’s die het orkest daar als visitekaartjes zal afgeven worden eerst nog in de Grote Zaal uitgevoerd. Het eerste, waarin het Vioolconcert van Beethoven aan Brahms’ Eerste symfonie wordt gekoppeld, zal na concerten in Amsterdam op 2 en 3 november klinken in Seoul (16 nov.), Tokyo (20 nov.), Nagasaki (23 nov.) en Osaka (24 nov.). Frank Peter Zimmermann is de solist in Beethovens Vioolconcert.

Haydns Celloconcert in C, met solocelliste Tatjana Vassiljeva en Mahlers Vierde symfonie, waarin Julia Kleiter als soliste optreedt, worden op 8 en 9 november in Amsterdam en op 11 november in Frankfurt uitgevoerd, en vervolgens in Seoul (15 nov.), Kyoto (18 nov.) en Kawasaki (19 nov.) en Tokyo (21 nov.).

Deel: