Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest
musician.image.alt

terug

Patrick
Watson

singer–songwriter

Patrick Watson is een Canadese singer-songwiter. Zijn muziek wordt vaak omschreven als een mix van indie rock en klassieke muziek, maar er zijn ook invloeden van cabaret, folk, jazz en soul. Watson is zelfverklaard bewonderaar van Debussy en Ravel, en gaf in een recent interview te kennen dat hij graag luisteraars kippenvel bezorgt, dat hij iets wil maken wat mensen echt raakt.

Patrick Watson is tevens de naam van zijn vierkoppige band. In 2001 kwam zijn eerste album uit, dat Waterproof9 heette. Een jaar later zette hij een band op met bassist Mishka Stein, drummer Robbie Kuster en gitarist Simon Angell (recent vervangen door  Joe Grass). In 2003 bracht dit viertal Just Another Ordinary Day.

Watson trad in de jaren daarop op met onder anderen Philip Glass, James Brown, Feist en Voicst. In 2007 verkreeg het Close to Paradise (2006) de Polaris Music Prize en werd de band verkozen tot New Artist of the Year tijdens de Juno Awards.

Watson treedt geregeld op in Nederland en stond onder meer op de festivals Pinkpop en Lowlands. In België trad hij onder meer in 2008 op tijdens Rock Werchter. Op 29 april 2011 trad Patrick Watson samen met het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Stefan Asbury op tijdens het Koninginnenachtconcert. Watson verzorgde de soundtrack van de film The 9th life of Louis Drax (2016) van Alexandre Aja. Zijn vijfde album Love Songs for Robots uit 2015 wordt internationaal geprezen.