Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest
musician.image.alt

terug

Pedro
Freire

trompet - academie 2017/2018

Pedro Miguel Victorino Freire (1993) begon zijn muziekstudie op negenjarige leeftijd aan de muziekschool van Azeitão. Vanaf 2003 studeerde hij trompet bij José Augusto Carneiro en Vítor Pereira aan het conservatorium van Setúbal.
In 2010 vervolgde hij zijn trompetstudie bij Filipe Coelho aan de Escola Profissional de Música da Metropolitana in Lissabon.

Pedro nam deel aan de Gulbenkian Orkestacademie speelde vele malen met het Gustav Mahler Jugendorchester, en daarnaast met het Estágio Gulbenkian Orquestra, het Gulbenkian Orquestra, het Orquestra Clássica do Sul, Orquestra XXI, de Nordwestdeutsche Philharmonie en het Treppenhaus Orchester (Hannover).

Pedro behaalde zijn bachelordiploma aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien in Hannover bij Jeroen Berwaerts. Hij ontving een Deutschlandstipendium en - in 2015 – de eerste prijs en bijbehorende beurs van de Gundlach Stiftung. In 2016 kreeg hij dankzij de Yehudi Menuhin Live Music Now beurs de mogelijkheid een reeks soloconcerten met pianobegeleiding te geven.