Portretconcert: Emily Beynon

Gratis

Steun het orkest

Mocht u het Concertgebouworkest willen steunen in deze onzekere tijden, bijvoorbeeld door een eenmalige donatie, dan zijn wij u daar zeer dankbaar voor.

lees meer over schenken

Uitvoerenden

Emily Beynon fluit

Honorine Schaeffer cello

Andrew West piano

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

Emily Beynon, solofluitiste van het Concertgebouworkest, staat centraal in een zelf samengesteld kamermuziekprogramma. Samen met haar collega, celliste Honorine Schaeffer en de Engelse pianist Andrew West speelt ze een avontuurlijk programma rondom Alfons Mucha. De Tsjechische kunstenaar werkte in de decennia rond 1900 in Parijs. Hij was een van de sleutelfiguren van de Art Nouveau-beweging en werd vooral bekend vanwege zijn theateraffiches van Sarah Bernhardt. Als jonge koorzanger in Brno raakte hij bevriend met Janáček, en muziek inspireerde hem zijn leven lang. Mucha’s zoon Jiří was op zijn beurt bevriend met Martinů en trouwde met de Schotse componiste Geraldine Thomson (1917-2012). Naast haar componistenbestaan zette Geraldine Mucha zich in voor de conservering van het werk van haar illustere schoonvader. Halverwege het concert interviewt Emily Mucha's kleinzoon 

George Enescu
Cantabile en Presto voor fluit en piano
 
Leos Janáček
Vioolsonate (bew. voor fluit en piano door Emily Beynon)
 
Gabriel Fauré
Sonate voor cello en piano nr. 2 in g.kl.t.
 
Geraldine Mucha
Nase cesta voor fluit en piano
 
Claude Debussy
Prélude à l'après-midi d'un faune (bew. door Emily Beynon)
 
Bohuslav Martinů
Trio voor fluit, cello en piano

Populair